Tarinamme

Mäntyjen katveesta, kuusien kuiskeesta

Kulttuuriset erityispiirteet ovat tärkeä osa kansallista identiteettiä, ja niiden ominaispiirteet  erilaisuudessaan ovat sitä eksotiikkaa, joka vieraissa kultuureissa viehättää. Lähdin miettimään tuotteitani vieraan kulttuurin asiakkaan silmin. Mikä Suomessa on sitä ominta, ja millaista eksotiikkaa täältä tullaan hakemaan? Ajattelen meidän metsäläisyyttä, ja siihen liittyviä asioita, sellaisena; autenttisia asioita, joihin luonto liittyy hyvin vahvasti.  A piece of Finnish Nature alkoi muotoutua sloganiksi, ja ajatus tuotteista, joissa olisi jotakin suomalaista joko materiaalina tai mielikuvina. Haluan tuoda tuotteissani esille suomalaisia tarinoita, mielikuvia, värejä, luontoa sekä ripauksen fantasiaa, ja sitä metsäläisyyttäkin raikkaalla tavalla. Turistien ohella yhtä tärkeitä minulle ovat  paikalliset asiakkaat.

Minua ovat aina kiehtoneet sadut ja tarinat, joissa on paljon mielikuvitusta. Muinaisilla suomalaisilla on ollut paljon mielikuvitusta, kun he ovat selittäneet maailmaa uskomustensa perusteella. Suomessa myös lintuihin on liittynyt paljon myyttisiä tarinoita. Näiden  vanhankansan mytologisten tarinoiden  innoittamina syntyivät ensimmäiset koruni Kuukkeli ja Joutsen. Näiden korujen mukaan korurasiaan tulee suomenkansan uskomuksiin liittyvä myyttinen tarina.

 

Kestävämpi huominen

Sanninco haluaa osaltaan olla inspiroimassa ihmisiä muuttamaan kulutuskäyttäytymistään kestävämpään ja ekologisempaan suuntaan. Tuotteiden suunnittelussa ja muotoilussa tärkeitä ovat kestävän kehityksen arvot, eettiset kysymykset ja tuotantoketjun avoimuus. Eettinen ristiriita on silti olemassa, sillä muotoilemalla uusia tuotteita, luomme lisää materiaa jo tavarantäyteiseen maailmaan. Osaltamme olemme yrittäneet ratkaista ristiriidan synnyttämällä mahdollisimman vähän luontoa kuormittavia tuotteita, valitsemalla uusiutuvia ja ekologisia raaka-aineita, ja hankkimaan alihankkijat mahdollisimman läheltä. Kestävä muotoilu ja eettiset arvot ovatkin tärkeitä ajatellen koko tuotteen elinkaarta.

Koruissa käytämme suomalaista koivuvaneria, ja suunnittelemme ja kokoamme ne  Kuhmossa, Kainuussa. Raaka-aineet pyrimme saamaan mahdollisimman läheltä. Hyvän suunnitellun ja korkean laadun avulla pyrimme siihen, että tuotteet ovat mahdollisimman pitkäikäisiä,  kestäviä ja korjattavissa. Me tarjoammekin korjauspalvelua rikkoutuneelle korulle, ja hävinneen korvakorun tilalle lähetetään uusi. Meiltä saa myös kustomoidun ketjun kaulakoruun.